De trein in? Dat kan veel beter

Kijk niet raar op als een NS-medewerker u binnenkort vertelt dat u beter niet in precies dat deel van de trein kunt instappen. Het deel waar iedereen al instapt dus.

De treinen zitten te vol, in de spits en op een aantal trajecten in het westelijk deel van de Randstad. Daarom probeert de NS de reizigers beter te spreiden. Op de stations van Zaandam, Leiden Centraal en Rotterdam Lombardijen benaderden NS’ers de reizigers deze week met „alternatieve reisadviezen en het spreiden over de perrons”. Want soms zit de trein voorin helemaal vol en is er achterin nog genoeg plek.

Ook zette NS deze week al ‘telteams’ in, die nog eens goed bekijken of de treinen wel echt te vol zitten. Sinds de nieuwe dienstregeling zijn bij NS honderden klachten binnengekomen over volle treinen.