De Jager hoopt op snelle betaling van ING

De Jager hoopt op snelle betaling van ING

Den Haag. Minister Jan Kees de Jager (Financiën, CDA) hoopt dat ING zo snel als mogelijk de schuld aan de staat zal terugbetalen. „Dat willen ze zelf overigens ook”, zei de bewindsman gisteren na afloop van de ministerraad. Het financiële concern zou vóór mei 2012 de nog resterende schuld van 3 miljard euro aan de staat terugbetalen, maar bestuursvoorzitter Jan Hommen meldde eerder deze week die ambitie uit te stellen tot, op zijn vroegst, later dit jaar. ING ontving in totaal 10 miljard euro steun in 2008, waarvan inmiddels 7 miljard euro is terugbetaald. Minister De Jager ziet het uitstel niet als een groot probleem. „Ik zie een groter probleem in de tekortcijfers en de mogelijke tegenvallers in 2012.” (NRC)