Een tour over de Costa Concordia: een ‘tempel van vertier op zee’

"Hier, aan boord van dit futuristische en exclusieve cruiseschip, krijgen het plezier, de ontspanning en de emotie van een bijzondere vakantie vorm." meldt Costa op haar site over een cruise met de Costa Concordia. Afbeelding Costa

De Costa Concordia, het cruiseschip dat voor de kust van Italie is gekapseisd, was het vlaggenschip van de rederij Costa Crociere. Een “tempel van vertier op zee”, aldus de website van de rederij.

“De Costa Concordia is indrukwekkend en grandioos, en is één van de grootste schepen van de Costa-vloot, een ware tempel van vertier op zee die u zal verbazen. Wellness, sport, animatie en cultuur: aan boord van de Costa Concordia wachten u talloze ervaringen in één enkele vakantie.”

Het schip heeft een spa van zesduizend vierkante meter, vijf restaurants, een theater van drie verdiepingen, een casino, vele bars en een Formule 1 race-simulator. In het promofilmpje van het schip valt vooral de enorme glijbaan op bij een van de drie zwembaden (vanaf 2:10).

In de 1500 hutten aan boord van het schip is er ruimte voor 3750 passagiers. Er is ruim 1100 man personeel nodig om alles soepeltjes te laten verlopen én om de mensen te entertainen, bijvoorbeeld door dansende obers…

…of het organiseren van een danswedstrijd (vanaf 1:00).

http://www.youtube.com/watch?v=Ijk7uvXYLis

Wat opvalt op de video’s is de enorme drukte op het schip. En dat is dan ook even wennen als je voor het eerst een cruise maakt, blijkt uit de recensies op vakantiebeoordelingssite Zoover.

“Even schrikken bij binnenkomst wat betreft de inrichting van deze “efteling boot”! Het lijkt meer een uit de kluiten gewassen woonwagen! Maar goed als je er na een paar dagen aan gewend bent en nog een paar dagen later bijna in één keer je hut kunt vinden dan begint het echte genieten op dit “labyrinthschip”.”

Maar ben je de drukte zat? Dan kan je jezelf altijd even terugtrekken op je eigen balkon en laat je de roomservice een glaasje verse jus d’orange brengen.

Maar hoe luxueus het er allemaal uitziet: lang niet iedereen is even tevreden over de cruise blijkt uit de recensies op Zoover.

“Budget cruise, eten was slecht: fruit niet rijp, bufetten lauw, kleine gerechtjes, menu kaart te ingewikkeld voor te simpele dingen, personeel erg onaardig; spraken slecht engels en de managers waren te onbeschoft voor woorden.”

    • Lex Boon