Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Buitenland

Cruiseschip kapseist voor kust Toscane

Voor de westkust van het Italiaanse Toscane raakte een cruiseschip met meer dan vierduizend passagiers gisteravond laat aan de grond. Er ontstond een groot gat in de boeg, een van de redenen waarom het schip uiteindelijk slagzij zou maken. Zeker drie mensen kwamen door het ongeluk om het leven, maar gevreesd wordt dat dit aantal nog hoger kan uitvallen. De 26 Nederlanders die op het schip zouden zitten zijn volgens de laatste berichten ongedeerd.
Een politieagent helpt passagiers van het schip veilig aan wal.
Reuters
Reuters / Remo Casilli
Reuters / Remo Casilli
AP / Gregorio Borgia
De Costa Concordia in betere tijden, hier op een archieffoto uit 2009.
AP
AP / Gregorio Borgia
AP / Gregorio Borgia
Gaten in het schip, veroorzaakt door de harde botsing met een zandbank.
Reuters
Reuters
AP / Gregorio Borgia
Het schip afgelopen nacht, vlak nadat het voor de kust van Giglio vast kwam te zitten.
Reuters / Girgio Fanciulli
Veel passagiers van het cruiseschip bereikten veilig de kant.
Reuters / Remo Casilli