‘Als ik iets koop, vergeet ik direct wat het gekost heeft’

‘Als ik iets koop, vergeet ik direct wat het gekost heeft’

Roland Kahn (1952), eigenaar van onder meer Cool Cat, America Today, M&S Mode en Sapph

„Cool Cat draag ik zelf niet. Ik ben 59, Cool Cat heeft een veel jongere doelgroep. Mijn vriendin Sylvana (presentatrice Sylvana Simons, red.) draagt het wel regelmatig en haar dochter is er ook dol op.

„Mensen die mij niet kennen, denken vaak dat ik Italiaans ben. Ik hou van Italiaanse kleding, mijn figuur leent zich er erg goed voor. Dolce & Gabbana en Prada zijn twee van mijn favoriete merken. De halfhoge laarzen van paardenleer die ik draag, heb ik in Italië gekocht.

„Mijn werk is heel gevarieerd en ik kleed me graag voor de gelegenheid. Het liefst draag ik jeans met een jasje en daaronder een overhemd of polo. Maar als ik mijn winkels bezoek, draag ik nooit een jasje, ik wil dat de afstand tussen mij en de mensen in de winkel zo klein mogelijk is.

„Dit jasje is van Lanvin en Bleu, een speciale lijn van Lanvin die alleen in Japan verkrijgbaar is. Daar heb ik ’m in december gekocht. Het lijkt alsof hij gemaakt is van oud, geschuurd leer, maar het is gewoon stof. Het is ongelooflijk zacht, iedereen wil eraan zitten.

„Deze gewassen denim is van het Nederlandse merk Chasin. Mijn riem heb ik bij Pauw gekocht. Hij is gemaakt van het dikke stuk van de staart van een krokodil. En ik draag een vintage Rolex, het type Paul Newman Daytona met een Ferrariwijzerplaat. Daar zijn er maar twaalf van gemaakt.

„Als ik iets koop, vergeet ik onmiddellijk wat het gekost heeft. Wat ik per maand uitgeef aan kleding deel ik liever niet. Kleding is mijn vak, ik geef er wat meer aan uit dan modaal is.

„De mening van mijn vriendin over mijn kleding vind ik belangrijk. Zij moet er tenslotte naast lopen. Op vakantie droeg ik een oud vintage beachshort. Vond ze helemaal niks. Dus die short is de hele zomer de kast niet meer uitgekomen.”

    • Nathalie Wouters