Ajax verliest, AZ wint, Feyenoord speelt gelijk

Ajax-speler Christian Eriksen is actie in Brazilië. Foto AP / Nelson Antoine

Komende week wordt het Eredivisieseizoen hervat, vandaag werkten enkele Nederlandse clubs een oefenduel af. Ajax verloor, koploper AZ won en Feyenoord speelde gelijk. Persbureau Novum heeft enkele korte wedstrijdverslagen.

Ajax verliest op de valreep

In Brazilië verloor Ajax op de valreep van Palmeiras. De Amsterdammers leken af te stevenen op een remise, maar gingen door een late treffer met 1-0 onderuit in Sao Paulo. Pedro Carmona verraste in de 94e minuut doelman Jasper Cillessen met een kopbal in de korte hoek.

Derk Boerrigter en Lorenzo Ebecilio ontbraken met rugklachten. Gregory van der Wiel deed niet mee vanwege een kwetsuur aan zijn lies.

AZ wint gemakkelijk van Azerbeidzjaanse ploeg

Ajax begint donderdag aan de tweede seizoenshelft met de veelbesproken replay van het bekerduel tegen AZ. De Alkmaarders wonnen vandaag een vriendschappelijke wedstrijd met ruime cijfers van FK Bakoe uit Azerbeidzjan. Door treffers van Maarten Martens (2), Rasmus Elm, Roy Beerens en Ruud Boymans werd het 5-1.

Feyenoord gelijk tegen Basel

Feyenoord speelde in het Spaanse Marbella met 3-3 gelijk tegen FC Basel. De ploeg van trainer Ronald Koeman kwam op voorsprong via John Guidetti, maar zocht toch met een 3-1 achterstand de kleedkamers op.

In de tweede helft sleepten Ruben Schaken en Guidetti een punt uit het vuur tegen de Zwitsers, die Manchester United uitschakelden in de Champions League.

    • Lex Boon