Weer

De winter lijkt nu toch echt te beginnen in Nederland. In het weekeinde gaat het in de nachten al licht tot matig vriezen en wordt het overdag ook kouder. Begin volgende week houdt het koude winterweer nog aan.

Komende nacht kan het tijdens brede opklaringen lokaal al licht vriezen. Aan de grond is het nog wat kouder waardoor natte weggedeelten lokaal kunnen bevriezen. Plaatselijk kan het glad worden. Een frisse start van het weekend dus.

Er trekken nog steeds wolkenvelden van zee binnen, in de richting van het zuiden van het land. Er is echter ook ruimte voor de zon en het blijft overal droog. Met weinig wind uit een noordelijke richting loopt het kwik op naar 6 à 7 graden. In de avond koelt het weer snel af, waarna het in de nacht op uitgebreide schaal licht gaat vriezen.

Zondagochtend is het koud en komt er lokaal mist voor. De zon breekt geregeld door en de temperatuur loopt ’s middags op naar een graad of 5. ’s Avonds wordt het snel kouder waarna opnieuw een vriesnacht volgt met lokaal matige vorst rond -5 graden.

Ook maandag en dinsdag is het nog koud met maxima rond 3 graden en vorst in de nacht. Woensdag lijkt de overgang te worden naar zachter weer.