Moody's verlaagt status TNT

Kredietbeoordelaar Moody’s heeft vrijdag de kredietstatus van TNT Express verlaagd van Baa2 naar Baa1. Een verdere verlagingen van de kredietstatus is niet uitgesloten. Volgens de kredietbeoordelaar stellen de resultaten van koeriersdienst TNT Express in Azië en Zuid-Amerika teleur. Ook verwacht Moody’s dat het bedrijf moeilijkheden zal ondervinden van de ongunstige economische omstandigheden in Europa. Klanten verkiezen steeds vaker het goedkopere wegtransport van andere aanbieders boven het duurdere luchtvervoer van TNT Express. TNT Express stelde eerder zelf al de doelstellingen voor het komende jaar naar beneden bij. Het bedrijf presteert al langer slecht. Sinds de afsplitsing van PostNL in 2011 is de beurswaarde bijna gehalveerd. Beleggingsfonds Jana Partners, dat vijf procent van de aandelen van TNT Express in handen heeft, eiste eerder deze week de aanstelling van drie nieuwe commissarissen.