Kortkolom sport

FC Barcelona treft weer Real Madrid om beker

Barcelona. FC Barcelona kan zich opmaken voor een dubbele ontmoeting met aartsrivaal Real Madrid in het bekertoernooi om de Copa del Rey. De ploeg van trainer Josep Guardiola was gisteren met 2-1 te sterk voor Osasuna. De heenwedstrijd had Barcelona met 4-0 gewonnen. De Catalaanse landskampioen treft de Madrileense bekerwinnaar op 18 en 25 januari. Vorig seizoen stonden beide voetbalgrootmachten in de finale van het bekertoernooi. Toen won Real, terwijl Barcelona in dezelfde maand in de Champions League de sterkste bleek. (NRC)

Afellay zet revalidatie voort bij FC Barcelona

Barcelona. Ibrahim Afellay heeft zijn herstelperiode in Nederland afgesloten en is teruggekeerd bij FC Barcelona. De revalidatie van de 25-jarige middenvelder ligt volgens de medische staf van zijn club op schema. Afellay scheurde eind september tijdens een training een kruisband in het kniegewricht. De 36-voudige international hoopt in april zijn rentree te maken en mee te doen aan het EK voetbal. Hij kan waarschijnlijk ook de beslissende fase in de competitie en de Champions League meemaken. (Novum)

Renner Wellens mag ziekenhuis verlaten

Antwerpen. De Belgische veldrijder Bart Wellens (33) mag het ziekenhuis verlaten. Dat meldt zijn ploeg Telenet-Fidea. De oud-wereldkampioen kreeg zaterdag een infectie die een ontsteking aan de hartspier veroorzaakte. Wellens verkeerde in levensgevaar en moest zes dagen in het ziekenhuis blijven. „Op dit moment heeft Bart heel veel hoofdpijn wat zich eerst moet oplossen. Hij is ook vlug vermoeid, maar dat is een logisch gevolg van wat hij heeft meegemaakt”, liet zijn arts weten. (Novum)

Matige tijden Thorpe bij zwemrentree

MELBOURNE. Ian Thorpe kan bij zijn terugkeer als zwemmer niet overtuigen. De vijfvoudig olympisch kampioen uit Australië wist zich vandaag in Melbourne niet te kwalificeren voor de finale van de 100 meter vrije slag. Met een tijd van 51,05 zwom de 29-jarige Thorpe slechts de dertiende tijd. „Te langzaam als ik kijk waar ik over een aantal maanden wil staan”, refereerde Thorpe aan deelname aan de Spelen.(NRC)

Haase stuit op Roddick bij de Australian Open

Melbourne. Robin Haase begint maandag op de Australian Open tegen de als vijftiende geplaatste Amerikaan Andy Roddick. Dat heeft de tennisloting uitgewezen. Roddick schakelde Haase vorig jaar in de derde ronde uit. Arantxa Rus treft de Oekraïense Lesia Tsoerenko. Michaëlla Krajicek speelt tegen de Duitse Kristina Barrois. (Novum)

Darter Harms in halve finale op de Lakeside

Londen. Wesley Harms heeft zich geplaatst voor de halve finale op de Lakeside, dat net als Frimley Green de status van officieus WK claimt. De 27-jarige darter versloeg de Brit Paul Jennings met 5-3. Harms gaat nu gooien tegen Martin Adams of Tony O’Shea. Naast Harms kan de Nederlander Christian Kist de halve finale bereiken. (NRC)

Dzsudzsák van Anzhi naar Dinamo Moskou

Moskou. De Hongaarse voetballer Balázs Dzsudzsák (25) zet zijn loopbaan voort bij Dinamo Moskou. De oud-PSV’er komt over van de Russische club Anzhi Makhachkala, waar hij in de zomercompetitie slechts acht duels in actie kwam. (NRC)