In beeld

India een jaar lang bevrijd van polio-uitbraken

India is vandaag officieel een jaar lang bevrijd van nieuwe uitbraken van de verlammende virusziekte polio. Het land is erin geslaagd de ziekte uit te bannen dankzij voortdurende wereldwijde inspanningen. In 1985 zijn er in het land nog 150.000 mensen met polio geregistreerd. Dankzij een overheidscampagne en een flink budget aan donorgeld is het land er sinds een jaar in geslaagd nieuwe uitbraken te voorkomen. Daar wordt in het land bij stilgestaan, en kleine kinderen worden preventief gevaccineerd tegen de ziekte.
De ziekte zorgt niet alleen voor verlamming, maar indirect ook voor werkloosheid onder slachtoffers. Deze man, Mohammed Saleem is gedwongen te bedelen door zijn handicap.
AP / Kevin Frayer
In Ganeshpur woont dit verlamde kind nog bij zijn ouders, maar kan door polio niet leren lopen.
AP / Kevin Frayer
Indiase schoolkinderen in de stad Secunderabad zetten zich vandaag in voor bewustwording rond polio, en tekenden de boodschap die ze willen overdragen uit.
AFP / Noah Seelam
Door verlamming na zijn polio-besmetting kan deze man zonder hulpmiddelen niet lopen, of zwemmen.
Reuters / Rupak De Chowdhuri
Een jongen die lijdt aan verlamming door de ziekte bewandelt de gangen van een overheidscentrum voor gehandicapten in de stad Hyderabad.
AP / Mahesh Kumar A.
Krukken, bestemd voor polio-patiënten onder Indianse kinderen.
AP / Mahesh Kumar A.
Een veertienjarige jongen is onder behandeling voor zijn besmetting met het virus in de Delhi Council for Child Welfare, een orthopedisch centrum in New Delhi.
AFP / Manan Vatsyayana
Een taalfjarig meisje dat wel besmet is geraakt met de ziekte krijgt fysiotherapie in New Delhi.
AP
Van heel kleins af aan worden Indiase kinderen beschermd tegen de virusziekte. Hier krijgt een baby in een ziekenhuis in Allahabad het middel toegediend.
Rajesh Kumar Singh
Met druppels krijgt een jongen tegen zijn zin in New Delhi een vaccinatie toegediend tegen polio.
Kevin Frayer
Vaccinator Sanjana Shoba beschermt een baby tegen polio in het dorpje Tilkeshwar, dat 200 kilometer van de stad Patna afligt.
AP / Altaf Qadri
Twee kinderen in het Indiase plaatsje Moradabad die slachtoffer zijn geworden van de verlammende ziekte polio dat vat heeft gekregen op hun ledematen. Inmiddels wordt de ziekte niet verder verspreid.
Kevin Frayer