'Het Familieportret' best verkochte boek van 2011

Het boek Het Familieportret van de Amerikaanse auteur Jenna Blum is het best verkochte boek van vorig jaar. Het boek werd ruim 261.000 keer verkocht en stond bijna het hele jaar in de top tien van ‘De Bestseller 60’. Op de tweede plaats staat Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Zomerhuis met Zwembad van Herman Koch staat op de derde plaats. Dat meldde de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek gisteren. Ruim de helft van de top-10 van best verkochte titels bestaat uit oorspronkelijk Nederlandstalig werk. De laatste keer dat er zoveel Nederlandstalig werk in de top-10 stond was in 1999. De omzet van het papieren boek daalde vorig jaar met 4,6 procent. In totaal werden 42,7 miljoen boeken verkocht voor in totaal 534 miljoen euro. De afzet van e-boeken verdubbelde in vergelijking met 2010. (NRC)