Een overval? Prima, maar niet in Rotterdam

Een overvaller denkt in het Rotterdamse café het Halve Maatje z’n slag te kunnen slaan. Lekker makkelijk: pistool in de aanslag, er flink mee zwaaien en meenemen die kassa. Valt tegen. Hij krijgt nog net geen biertje aangeboden.

De zelfverzekerde overvallert komt donderdagavond rond een uurtje of half elf het Halve Maantje aan de Kleiweg binnen en wil subiet de kassa. De bar is aardig gevuld met stamgasten, die een pilsje drinken aan de toog. De sfeer is goed en die laten ze niet zomaar verpesten door de eerste de beste kruimeldief.

Sterker nog, blijkt uit onderstaande beelden van een bewakingscamera, diezelfde stamgasten doen alsof de overvaller gewoon een bezoeker is en negeren ‘m verder. Hij krijgt zelfs een schouderklop als iemand ‘m passeert. De barman wil die gozer de bar uit, met z’n wapen, als hij doorzeurt over geld en sigaretten. Als hij zich uit de voeten maakt verspeelt hij z’n crediet. Want een van de bargangers is marathonloper, en houdt het nèt iets langer uit dan de dief.

“Laat het een les zijn voor de volgende imbeciel die het gaat proberen.” - café-eigenaar Henk van Beek

Bekijk de reportage van RTV Rijnmond: