De leugen regeert!

Nu regeert de leugen pas echt. Koningin Beatrix, het hoofd van onze regering, heeft de Koran kennelijk niet gelezen. Daarin staat: „Zeg de vrouwen dat zij haar schoonheid niet tonen en dat zij haar hoofddoeken over haar boezem laten hangen”, „Zeg uw vrouwen en uw dochters dat zij een gedeelte van haar omslagdoeken over haar hoofd laten hangen” en „Deugdzame vrouwen zijn zij, die gehoorzaam zijn. Degenen van wie gij ongehoorzaamheid vreest, wijst haar terecht en laat haar in haar bedden alleen en tuchtigt haar. Als zij u dan daarna gehoorzamen, zoekt geen weg tegen haar.”

Als dit geen onderdrukking is, wat dan wel? Bovendien staat in de Koran dat een vrouw de helft waard is van een man – als getuige en bij een erfenis – en dat een man niet alle vrouwen gelijk moet behandelen. De hoofddoek is dus gerelateerd aan vrouwenonderdrukking. De uitspraak van Beatrix is een leugen.

Jan van Kampveld

Rotterdam

    • Jan van Kampveld