De jonge (jonge) jeneverdrinker: denk type Dennis van der Geest

„Hardwerkende mensen met een no-nonsense instelling”, zo typeert directielid bij Ketel 1, Bob Nolet, deze nieuwe drinker. „25-plussers die uitgaan en wat te besteden hebben, geen studenten”, omschrijft Jan Hoorntje, commercieel directeur van Bols.

De grote jenevermerken Bols en Ketel 1 zijn sinds een aantal jaar bezig het imago van hun jenever te veranderen. Ze richten zich – naast de oudere consument die jenever uit een borrelglaasje drinkt – op een nieuwe consument: de 25-40 jarige die graag cocktails bestelt.

Ook binnen het Genevergenootschap, een club die het imago van Nederlands gedistilleerd wil verbeteren, is sprake van verjonging. Een van de nieuwste ambassadeurs is oud-judoka en dj Dennis van der Geest (36). „Een jonge, vrolijke vent, die het Nederlands gedistilleerd een warm hart toedraagt”, vindt de secretaris van De Commissie Gedistilleerd.