Amerikaanse rechter wil Holloway doodverklaren

Een Amerikaanse rechter in Alabama heeft gezegd dat hij Natalee Holloway wettelijk wil doodverklaren. De 18-jarige Natalee Holloway verdween in 2005 tijdens een vakantie op Aruba . Ze werd voor het laatst gezien met Joran van der Sloot. Die is nooit vervolgd voor de verdwijning, maar geldt nog wel als hoofdverdachte. Rechter Alan King kondigde zijn beslissing gisteren aan tijdens een hoorzitting die op het verzoek van de vader van het slachtoffer, David Holloway, werd gehouden. In september verzocht Holloway de rechter al zijn dochter dood te verklaren. Holloway was van mening dat zijn dochter dood was en wilde dat zij wettelijk doodverklaard werd, zodat hij de betaling van haar ziekteverzekering kon stopzetten en haar spaargeld kon gebruiken om haar broer te laten studeren. Moeder Beth Holloway stond eerder niet achter de doodverklaring, maar volgens haar advocaat Charlie DeBardeleben heeft ze inmiddels geen bezwaar meer. (AP)