Weer

Het wordt kouder, maar ook zonniger. Na de eerste zes winterweken die vooral zachte omstandigheden hebben opgeleverd, trekken vanaf zondag waarschijnlijk veel meer mensen ’s ochtends de handschoenen aan. De koudere lucht stroomt vanmiddag en vanavond in feite al binnen, maar dat gebeurt dan vooral op enige hoogte. Dat levert vanavond en vannacht enkele scherpe opklaringen op. Ook vallen verspreid over het land nog een paar buien. Door de koude bovenlucht komt daarbij naast regen soms ook hagel voor, later lokaal vlokken natte sneeuw. Het koelt af naar 2 tot 5 graden met in het binnenland plaatselijk vorst aan de grond.

Ook morgen waait het van boven zee: matig tot vrij krachtig uit het noordwesten. Met 6 tot 8 graden blijft het daardoor aan de milde kant. Verder wisselen zon en wolken elkaar af. De meeste zon is voor Groningen, Friesland en de kop van Noord-Holland. Het blijft vrijwel overal droog.

Vanaf zaterdag valt nergens meer neerslag. En zondag en maandag is het daarbij, op regionale mistvorming na, zelfs ronduit zonnig. De wind draait naar het oosten. In de nacht en ochtend vriest het licht tot matig. In de middag komt het kwik een paar graden boven nul.