Spaarzegels Shell gaan verdwijnen

Een zegel per twee liter brandstof. Nog ruim drie maanden kunnen automobilisten deze rekenregel toepassen aan de kassa's van de Shell-tankstations. Per 1 april stopt het energieconcern met het verstrekken van de spaarzegels. Alleen via een Air Milespasje kan dan nog gespaard worden voor de bekende handdoek of heggenschaar.

Als reden voor de afschaffing geeft Shell het oubollige imago van de zegels en de administratieve belasting die het tellen ervan met zich meebrengt voor pompmedewerkers. Het energieconcern voert maandag een nieuw Bonus Milessysteem in. „Daarmee belonen we automobilisten die vaker komen tanken”, zegt een woordvoerder.

Het zegelsysteem werd in 1983 geïntroduceerd. Hoeveel klanten op dit moment nog sparen, wil het energieconcern niet zeggen. Volgens de woordvoerder zijn het er „heel veel”. Tot 31 december 2012 kunnen klanten hun spaarkaarten inleveren.