nieuws

Daarom zijn kikkers groen

Waarom heeft een kameel geen schubben? Waarom heeft een vis geen haar?En waarom zijn kikkers groen? Op de Wakker Worden Kinderlezing in NEMO gaat het 15 januari over het samenspel van genen en omgeving tijdens de evolutie van dieren. Met bioloog Astrid Groot. Voor kinderen vanaf zeven jaar 15 jan, 11u, Science Center NEMO, Amsterdam. Inl.: e-nemo.nl

Jip&Janneke, de musical

Annie M.G. Schmidt zou nu 100 jaar zijn. Om dit te vieren is er Jip en Janneke, de mjoeziekul. Naast Jip en Janneke komen natuurlijk ook vader, moeder, Takkie en Siepie mee op theatertour.

Ellie van Dooren bewerkte de verhalen, de bekende zwart-witsilhouetten van Fiep Westendorp worden tot leven gebracht door de Firma Rieks Swarte. De voorstelling is omlijst met livemuziek, gecomponeerd en gespeeld door Fay Lovsky.t/m 1 april. Inl.: jipenjannekedemusical.nl/