Liever een spannende man of een strandman?

Wat weten mannen van vrouwen en andersom? Playboy en Libelle besteden allebei aandacht aan de andere sekse. Het grootste vrouwenblad van Nederland komt morgen met een ‘Mannenlibelle’. Bekende Nederlandse mannen – onder wie Leo Blokhuis en Huub Stapel – geven hun visie op mannelijkheid en cabaretier Peter Heerschop legt uit waarom vrouwen nooit zeggen wat ze bedoelen. Libelle verschijnt met vijf verschillende covers, met Thomas Acda, Beau van Erven Dorens, Daniel Boissevain, Humberto Tan en Jeroen van der Boom. Lezeressen kunnen kiezen ‘welke man ze mee naar huis nemen’, aldus het filmpje dat Libelle op de eigen site heeft gezet (www.libelle.nl). Zo vertegenwoordigt Boissevain ‘de spannende man’ en staat Thomas Acda voor ‘de gezellige man met de hond en de strandwandeling’. Van der Boom staat voor ‘de no-nonsense man’. Een compliment, meent hij zelf.

Ook Playboy komt met een speciale editie van vrouwen voor mannen. Het vrouwennummer heeft extra veel naakt waaronder negen mooie vrouwen op een tweezijdig bedrukte uitklapcover. Het nummer brengt, net als Libelle, de uitslag van ‘Het Groot Vrouwenonderzoek 2012’. Voor deze enquête werden 300 mannen en vrouwen werden ondervraagd. Driekwart van de mannen en net iets meer vrouwen zegt nooit vreemd te gaan. 86% van de mannen zou wel vaker seks willen, terwijl 25% van de vrouwen juist minder wil. En een minder bespreekbaar onderwerp: 14% van de moeders en bijna 25% van de vaders verlangt soms heimelijk naar een leven zonder kinderen.

Om de actie onder de aandacht te brengen trekt Libelle met een aantal Playboybunnies het land in om het goede voorbeeld te geven. Op Facebook kunnen vrouwen een foto van hun man uploaden, vertellen waarom hij de beste is en hem door andere vrouwen digitaal laten kussen.