'Ik sta nog steeds achter alle argumenten'

WFA00:COMMISSIE:DENHAAG20APR2000- Commissie besluitvorming uitzendingen. De opdracht van de commissie is de besluitvorming rond de deelname van Nederland aan vredesoperaties te onderzoeken. vlnr de commissieleden van Bommel, Balemans, van Ardenne_van der Hoeven, Bakker (voorzitter), Harrewijn, Rehwinkel en Schutte. WFA/rr/str. Roel Rozenburg/Tweede Camera WFA Roel Rozenburg/Tweede Camera

Natuurlijk, zegt Eric Balemans: „ze hadden allang moet vliegen.” Tegenwoordig is hij Statenlid in Utrecht, maar in 2002 was Balemans als Defensiewoordvoerder van de VVD nauw betrokken bij het besluit om in het JSF-project te stappen. Ondanks alle problemen vindt Balemans dat nog steeds een „zuivere” beslissing. „Ik sta nog steeds, uit volle overtuiging, achter de argumenten om aan het JSF-traject te beginnen.” Volgens Balemans staan de uitgangspunten van destijds nog steeds overeind. „De F-16 moet nog steeds vervangen worden. En de JSF is nog steeds het meest veelbelovende toestel. Ook zal zie je dat hij duurder wordt.”