diversen

Loes Luca, actrice. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Rotterdam, 3 mei 2006 ©Vincent Mentzel 2006

Vasalis, Luca en Apituley

In de serie De Poëzie van staat elke derde zondag van de maand het werk van een Nederlandse dichter centraal. In januari is dat M. Vasalis. De dichteres zal zelf aanwezig zijn in geluidsfragmenten; actrice Loes Luca draagt haar gedichten live voor en altvioliste Esther Apituley speelt een muzikale reactie op de poëzie. 15 jan, 15.00 uur. De Nieuwe Liefde, Amsterdam. www.denieuweliefde.com

De crisis & ik

De financiële crisis is een feit, maar wat betekent dat nou eigenlijk? Moeten we emigreren? Spaargeld naar het buitenland sluizen? Lid worden van een vakbond? Tijdens de avond De Crisis en ik proberen verschillende sprekers een antwoord te geven op die vragen. Met onder andere financieel geograaf Ewald Engelen, hacker-activist Rop Gonggrijp en oprichter van de Alex Bank Peter Verhaar. De presentatie is in handen van Francisco van Jole en Mei Li Vos. Na het denkcafé is er muziek van Clublepop.18 jan, 20.00 uur. Arminius, Rotterdam. www.arminius.nu

Facing forward

Tijdens de lezingen- en debattenreeks Facing Forward: Art & Theory from a Future Perspective stellen befaamde internationale sprekers de kunst en theorie van de toekomst ter discussie aan de hand van zeven thema’s. 13 januari is dat thema Future History met de kunsthistorici en critici Amelia Jones en David Summers. Op de twee lezingen volgt een debat met de sprekers en het publiek, gemodereerd door Kathryn Brown, professor kunstgeschiedenis aan de Universiteit Tilburg. Tentoonstellingmaker en kunsthistoricus Steven ten Thije zal een introductiestatement verzorgen. 13 jan, 20.00 uur. Oude Lutherse Kerk, Amsterdam. www.facingforward.nl

De Avondeditie

De Avondeditie is de maandelijkse talkshow van de Verkadefabriek in Den Bosch. 17 januari zijn cabaretier Theo Maassen, filosoof Bas Haring en de Tilburgse wethouder Jan Hamming te gast. 17 jan, 20.00 uur. Verkadefabriek, Tilburg. www.verkadefabriek.nl