Wie wil er naar Oranje op het EK? Iemand?

Oekraïne lijkt voor veel Oranje-fans te ver weg: er zijn nog volop kaarten voor EK-wedstrijden te krijgen.

Het loopt niet echt storm met de kaartverkoop voor de EK-wedstrijden van het Nederlands elftal. De besteltermijn zou morgen sluiten, maar voetbalbond KNVB heeft die deadline ruim een maand opgeschoven, naar 15 februari. Er zijn namelijk nog heel veel kaarten beschikbaar. Voor het groepsduel met Duitsland en een eventuele kwartfinale heeft de KNVB driekwart van de beschikbare kaarten verkocht. Maar voor de groepswedstrijden tegen Portugal en Denemarken, die in de Oekraïense stad Charkov worden gespeeld, werd slechts tweederde van de 6.000 plaatsen verkocht. De tegenvallende belangstelling komt volgens Hidde Salverda, projectleider EK2012 van de KNVB, door het feit dat Oekraïne ver weg is.

Overigens worden ook nog kaartjes via de UEFA en reisorganisaties verkocht waardoor het aantal Oranje-supporters uiteindelijk toch aanmerkelijk groter kan zijn. De UEFA verkocht bijvoorbeeld al 600 tickets aan Nederlanders. „Over het algemeen zijn er twee keer zo veel Nederlandse fans als wij aan kaartjes beschikbaar hebben”, zei de KNVB-woordvoerder. (NRC)