Verdachte schiet Duitse openbaar aanklager dood in rechtbank

Een verdachte heeft vanmiddag tijdens een proces in een rechtbank in de Zuid-Duitse plaats Dachau een officier van justitie doodgeschoten. De verdachte zou ook op andere aanwezigen in de rechtszaal hebben geschoten.

Hoewel eerder vanmiddag nog onduidelijk was of de openbaar aanklager was overleden, meldde persbureau AP aan het einde van de middag dat hij aan zijn verwondingen is bezweken. De verdachte heeft volgens de Duitse politie meerdere malen op de aanklager geschoten. Volgens de Duitse krant Bild werd de 31-jarige man geraakt in zijn arm, schouder en buik. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht, maar overleed onderweg aan zijn verwondingen.

Naast de officier van justitie zou ook de rechter beschoten zijn door de verdachte. Kort na het lossen van de reeks schoten zou de 54-jarige dader zijn overmeesterd door de politie en zijn gearresteerd. Het is niet duidelijk hoe de schutter met een wapen de rechtszaal binnen wist te komen. De verdachte moest voor de rechter verschijnen vanwege het betalen van te weinig salaris aan zijn medewerkers.


Grotere kaart weergeven

    • Pim van den Dool