overig voetbalnieuws

De rode kaart van Manchester City-aanvoerder Vincent Kompany is niet geseponeerd. De Belg is voor vier wedstrijden geschorst. Kompany werd zondag in het FA Cup-duel met Manchester United (2-3) al na twaalf minuten van het veld gestuurd na een tackle met twee benen op de Portugees Nani. Manchester City tekende beroep aan – „Die gaan we zeker winnen”, zei manager Roberto Mancini. Niet dus. Voor de overtreding krijgt de centrale verdediger drie duels schorsing. Omdat het al zijn tweede rode kaart was van het seizoen krijgt hij er nog een wedstrijd bij.

Roberto Donadoni is aangesteld als nieuwe trainer van Parma. De voormalige bondscoach van Italië is de opvolger van Franco Colomba, die na de 5-0 nederlaag van afgelopen weekeinde tegen Internazionale werd ontslagen. Parma bezet na zeventien wedstrijden de vijftiende plaats in de Serie A.

Het is definitief: Mark Hughes is de nieuwe trainer van Queens Park Rangers. De 48-jarige Welshman tekent een contract voor tweeënhalf jaar. Hij is de opvolger van Neil Warnock, die twee dagen geleden de laan uit werd gestuurd.

Thierry Henry maakte maandagavond tegen Leeds United zijn rentree bij Arsenal en maakte meteen een doelpunt. En nu heeft opnieuw een oud-speler van Arsenal zich gemeld bij de club: de 38-jarige Fransman Robert Pires. Arsenal-speler Jack Wilshere was enthousiast. „Super, super Robert Pires is training today... return of another king?!? How amazing would that be!”, twitterde de Arsenal-speler. Pires kwam van 2000 tot 2006 uit voor de Gunners en zit momenteel zonder club.

PSV’er Kevin Strootman viel gisteren bij een oefenwedstrijd tegen Real Murcia (1-0 zege) geblesseerd uit. De middenvelder viel al na 11 minuten uit met een knieblessure. „De blessure baart mij wel zorgen. Ik weet niet precies wat hij heeft”, zei PSV-trainer Fred Rutten op nusport.nl