Het buitenlands beleid: de verschillen tussen Obama en Romney

Romney begroet supporters op een verkiezingsbijeenkomst in New Hampshire afgelopen nacht. Foto Reuters / Jim Bourg

De economie wordt het belangrijkste onderwerp van de campagne, maar over welke vijf buitenlandpolitieke thema’s zullen Obama en zijn vermoedelijke uitdager Romney met elkaar het hevigst gaan bekvechten? Foreign Policy zette ze op een rijtje.

FP gaat er voor het gemak even vanuit dat Romney al verzekerd is van de Republikeinse nominatie. In dat geval zijn er volgens het Amerikaanse magazine vijf buitenlandse thema’s waarop Romney Obama zal aanvallen. Klik op het thema voor meer informatie over de verschillen tussen Romney en Obama.

De nucleaire ambities van Iran

De Amerikaanse houding tegenover het Rusland van Poetin

De kritiek van Obama op Israël

De oorlogen in Afghanistan en Irak

Het idee van het Amerikaanse exceptionalisme

    • Pim van den Dool