" Fucking black bastard! Incident of trend

Oldham Athletic's Tom Adeyemi, center, is calmed by Liverpool's Dirk Kuyt, left, and referee Neil Swarbrick during their FA Cup third round soccer match at Anfield, Liverpool, England, Friday Jan. 6, 2012. (AP Photo/Tim Hales) AP

Racisme in het voetbal. Lang niets van gehoord, maar in Engeland staat het onderwerp weer vol in de schijnwerpers. Vooral Liverpool, dat vanavond tegen Manchester City speelt, kwam negatief in het nieuws. Eerst werd oud-Ajacied Luis Suárez geschorst wegens racistische uitlatingen tegen Patrice Evra van Manchester United. Vervolgens zou een fan van Liverpool Tom Adeyemi van Oldham Athletic een „fucking black bastard” hebben genoemd. Adeyemi barstte in tranen uit, troostende woorden van Liverpool-speler Dirk Kuyt mochten niet baten. Hoe staat het met racisme in het voetbal?

    • Steven Verseput