De trailer: De goede dood

Krijg je zin van zo’n trailer? Niet echt. Wannie de Wijn verfilmde zijn succesvolle toneelstuk De goede dood over emoties rond euthanasie met de toneelacteurs. Over de laatste dag van Bernard (Wilbert Gieske): morgenochtend komt de dokter langs met een spuitje, want hij heeft longkanker. Wrang en gevoelig, lees ik over dit familiedrama, maar alles komt op zijn pootjes terecht als Bernard in vrede rust. Euthanasie is geen pretje, toch is dat geen reden zo’n vlakke trailer te maken. Eerst neuzelt een meisje: „Morgen gaat mijn vader dood. Om negen uur.” Dan Gieske in kamerjas die druilerig champagne ontkurkt en onsamenhangende scènes in grauwe kleuren. Daaronder een oubollig muziekje met viool en kunstfluiter: meer een tv-film. Broer annex zakenman Huub Stapel zorgt voor jeu met botte grappen, maar op basis van deze trailer ga je niet naar de bioscoop. In de bioscoop: 23 februari.