De Beatrix-satire van Lucky TV leidt tot ophef

Koningin Beatrix bezocht in het filmpje naakt een Papoeastam.

De ophef over de hoofddoek van de koningin in Abu Dhabi heeft geleid tot ophef over de koningin in Papoea-Nieuw-Guinea.

„De majesteit draagt een traditionele tooi”, zegt de droge commentaarstem. Op een foto verschijnt koningin Beatrix naakt te midden van een Papoeastam. Lucky TV kreeg maandagavond alle aandacht door het hoofd van de koningin te plakken op het lichaam van een oudere vrouw. Met dit filmpje reageert Sander van de Pavert, de maker van de satirische rubriek van De wereld draait door (DWDD), op de ophef die Beatrix veroorzaakte door op staatsbezoek in Abu Dhabi een hoofddoek om te doen bij een moskeebezoek.

De website van Lucky TV lag meteen plat omdat ze het grote aantal bezoekers niet aankon. Op Twitter verschenen honderden tweets, sommigen vonden het „smakeloos”, anderen „briljant”. YouTube verwijderde het filmpje, niet wegens majesteitsschennis, maar wegens de strenge huisregels aangaande bloot. (NRC)