Bekerwedstrijd Ajax-AZ met kinderen op tribune

De KNVB is akkoord, kinderen tot en met 12 jaar zijn welkom in de Arena.

De bekerwedstrijd tussen Ajax en AZ, volgende week donderdag (14.30 uur), krijgt toch nog publiek. De KNVB gaat akkoord met een voorstel van Ajax dat kinderen tot en met twaalf jaar (gratis) worden toegelaten op de tribunes. Per zes kinderen mag één volwassen begeleider mee de Arena in.

De bekerwedstrijd tussen Ajax en AZ op 21 december werd gestaakt nadat een toeschouwer het veld op gerend was en AZ-doelman Esteban had belaagd. Oorspronkelijk zou de replay volgende week zonder publiek worden gespeeld. Ajax had vervolgens een voorstel ingediend bij de bond om vrouwen en kinderen toe te laten, geïnspireerd op een voorbeeld uit het Turkse voetbal. Het uitsluiten van mannen leek echter in strijd met de Algemene wet gelijke behandeling. In overleg met de bond is besloten de toegang te beperken tot kinderen tot en met twaalf jaar en hun begeleiders om zo het „educatieve karakter” van de wedstrijd te benadrukken. Het is de bedoeling dat vooral schoolklassen en sportverenigingen met hun begeleiders komen. „Het educatieve karakter van het voorstel van Ajax heeft het bestuur doen besluiten dit specifieke verzoek te honoreren. Een creatieve oplossing waarmee deze wedstrijd in een wat positiever daglicht wordt gesteld”, vindt Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal KNVB. (NRC)