Weer

Tijdens opklaringen afgelopen nacht daalde het kwik onder rustige omstandigheden wat verder dan de afgelopen nachten. Dicht bij de grond kwam het in sommige plaatsen tot een graadje vorst en ontstond lokaal mist. Komende nacht wordt het aanzienlijk minder koud. Vanuit het westen stroomt vochtige en vrij zachte lucht naar ons land met bewolking, waaruit op een enkele plaats motregen kan vallen. De temperaturen blijven rond 7 graden steken.

Morgen blijft de bewolking overheersen en vooral in het noorden en oosten van het land kan er af en toe een beetje regen of motregen vallen. Er waait een matige en aan zee vrij krachtige westen tot zuidwestenwind en het wordt 9 à 10 graden.

Donderdag passeert in de middag een actiever front met wat meer regen en een vrij krachtige en aan zee harde wind, die van zuidwest naar noordwest draait. Ook dan is het zacht met op sommige plaatsen temperaturen boven de 10 graden. Vanaf vrijdag wordt er minder zachte en drogere lucht aangevoerd. Na een laatste (winterse) bui in de ochtend gaat de zon bij een afnemende noordwestenwind schijnen bij 8 graden. In het weekeinde neemt de wind verder af. Vanaf zondag kan het een aantal nachten gaan vriezen.