voetbalnieuws

Ali Boussaboun speelt tot het einde van het seizoen voor ADO Den Haag. De 32-jarige aanvaller tekende vorige maand een contract tot de winterstop om het gemis van de geblesseerde spelers Charlton Vicento en Wesley en John Verhoek op te vangen. In de afgelopen drie wedstrijden dwong hij een langer verblijf af.

Mark Hughes is kandidaat om Neil Warnock op te volgen als manager bij Queens Park Rangers. De voormalige bondscoach van Wales en ex-trainer van Manchester City, Blackburn Rovers en Fulham, was gisteren bij het stadion van QPR om te onderhandelen over een contract. Warnock werd zondag ontslagen en de club wil voor het eerstvolgende duel een opvolger aanstellen. Hughes zit al sinds afgelopen zomer zonder werk. Toen stapte hij op bij Fulham. Bij QPR zou zijn belangrijkste taak worden om de club te behoeden voor degradatie. Volgens Engelse media is Hughes niet de enige kandidaat. Ook Gianfranco Zola wordt genoemd.

Wayne Rooney snapt niet dat hij de schuld van de rode kaart van Vincent Kompany in de schoenen geschoven krijgt. „Ik heb Kompany niet van het veld gestuurd. Ik ben namelijk de scheidsrechter niet. Maar de rode kaart was absoluut terecht”, vindt de spits van United. Zijn ploeg won zondag de bekerwedstrijd tegen Manchester City met 3-2, nadat Kompany al in de twaalfde minuut van het veld was gestuurd. Roberto Mancini wees na afloop van de wedstrijd met een beschuldigende vinger naar Rooney. Volgens de trainer van City was Kompany niet zozeer weggestuurd vanwege zijn tackle op Nani, maar vooral om het misbaar dat Rooney maakte. „Rooney vertelde de scheidsrechter gewoon wat hij moest doen”, schamperde de Italiaan. City heeft gisteren beroep aangetekend tegen de beslissing van scheidsrechter Chris Foy.

Drie Telstar-supporters hebben gisterochtend hun tentjes opgeslagen in het Tata Steel Stadion en het veld van hun club ‘bezet’. Onder het mom van het Occupy-concept vragen ze meer aandacht voor de eerstedivisieclub, die verrast was door de actie en niet goed wist wat ze ermee aan moest. Op de site van de club staat dat „Telstar op korte termijn in gesprek gaat met de supporters om samen tot een vreedzame oplossing te komen”. Overigens wordt het veld voorlopig sowieso niet gebruikt, want de selectie van Telstar is op trainingskamp in Marbella. Vrijdag wordt de competitie hervat, met een uitduel bij FC Dordrecht.