Opinie

    • Ik

Uitverkoop

Ik wil net wat kleren passen in een van mijn favoriete modezaken, als de verkoopster enthousiast een oud-collega begroet. In de paskamer luister ik hun gesprek af. „Ben je al klaar met je studie?” „Ja, ik werk nu fulltime, eindelijk genoeg geld om uit te gaan.” „Je ziet er goed uit, dunner.” Ik loop naar

Ik wil net wat kleren passen in een van mijn favoriete modezaken, als de verkoopster enthousiast een oud-collega begroet. In de paskamer luister ik hun gesprek af.

„Ben je al klaar met je studie?”

„Ja, ik werk nu fulltime, eindelijk genoeg geld om uit te gaan.”

„Je ziet er goed uit, dunner.”

Ik loop naar de spiegel naast hen. De oud-collega past een shirtje. De andere verkoopster plukt er wat aan. Een tweede verkoopster komt erbij staan: „Ja, vroeger was je best… eh… mollig.”

Als ze mij ziet kijken, zegt ze: „Maak je geen zorgen hoor, zij werkte hier vroeger. Normaal zijn we niet zo eerlijk!”

marilene vermeulen

    • Ik