Tennisser Haase weer uit top-50 van de wereld

De top-10 van zowel de mannen als de vrouwen bleef ongewijzigd.

Robin Haase staat niet meer in de topvijftig van de wereldranglijst. De 24-jarige tennisser zakte van de 45ste naar de 52ste plaats. Haase kon afgelopen week niet deelnemen aan het toernooi van Chennai omdat hij niet tijdig over een visum beschikte. Deze week komt hij wel in actie, in Sydney. Thomas Schoorel is op de 133ste plaats de tweede Nederlander op de ranglijst. De toptien van de ranglijst blijft ongewijzigd. De lijstaanvoerder Novak Djokovic is bij de Australian Open, die maandag begint, als eerste geplaatst.

Ook bij de vrouwen zijn er geen verschuivingen in de toptien. Caroline Wozniacki staat bovenaan, voor Petra Kvitova en Victoria Azarenka. Arantxa Rus, de beste Nederlandse, stijgt van de tachtigste naar 79ste plaats. Michaëlla Krajicek staat nu 91ste. Doordat de twee Nederlandse tennissters in de top-100 staan, zijn ze, net als Robin Haase, toegelaten tot het hoofdtoernooi van de Australian Open. De loting voor het grandslamtoernooi wordt vrijdag verricht.

Samantha Stosur en Vera Zvonareva zijn in de voorbereiding op de Australian Open op het toernooi van Sydney al in de eerste ronde uitgeschakeld. US Open-kampioene Stosur, als vijfde geplaatst, verloor met 6-2 en 6-4 van de Italiaanse Francesca Schiavone. De Russische Zvonareva had niets in te brengen tegen haar landgenote Svetlana Kuznetsova: 6-1 en 6-2. Stosur kent een slechte voorbereiding op de Australian Open. In Brisbane ging ze een week geleden in de tweede ronde al onderuit. Zvonareva speelde in Sydney haar eerste partij van het seizoen. Victoria Azarenka en Na Li bereikten de tweede ronde wel. De Wit-Russische won met 6-2 en 6-1 van Stefanie Vögele, die in de kwalificaties van Michaëlla Krajicek had gewonnen. De Chinese (4) was in twee sets te sterk voor qualifier Ekaterina Makarova. (Novum)