Den Haag legt beslag op dertig panden - huisjesmelker opgepakt

De politie in Den Haag heeft beslag gelegd op dertig panden met een waarde van in totaal drie miljoen euro. Dat meldt persbureau Novum. Een huisjesmelker is aangehouden.

Volgens het Openbaar Ministerie zouden de Haagse panden met crimineel geld zijn betaald. De aangehouden man is een bekende van de politie. Hij werd al twee keer eerder veroordeeld, onder meer voor belastingfraude, valsheid in geschrifte en oplichting. De man zou met het geld dat hij daarmee verdiende de panden hebben gekocht. Ook hield de Haagse politie een vrouw van 58 aan.

De zaak kwam aan het rollen na tips dat de man een huisjesmelker zou zijn. Hij had tot die tijd handig de aandacht van zichzelf weten af te leiden door de panden op namen van anderen te zetten.

Evenals de politie en het OM start ook de Belastingdienst een onderzoek naar de man. De dienst heeft al beslag laten leggen op vier auto’s, een motor en kantoorinventaris. De politie heeft bovendien een aantal bankrekeningen bevroren waarop honderdduizenden euro’s zouden staan.

In de zaak zijn dinsdag doorzoekingen gedaan in twee woningen in Den Haag en Barendrecht en een kantoorpand in Den Haag.

    • Niels Posthumus