OM eist twee jaar cel in ontuchtzaak Flevoland

Tegen een 51-jarige eigenaar van een kinderdagverblijf in het Flevolandse Ens is twee jaar cel geëist wegens ontucht met kinderen.

Het Openbaar Ministerie in Lelystad verdenkt Jan R. ervan elf minderjarige kinderen te hebben misbruikt. Justitie eiste ook anderhalf jaar voorwaardelijke celstraf en een proeftijd van vijf jaar. Bovendien moet R. zich als het aan de rechtbank ligt verplicht laten behandelen, zo meldt persbureau Novum.

Het misbruik zou tussen 2008 en 2010 hebben plaatsgevonden op het agrarische kinderdagverblijf Onze Boerderij, waar de man mede-eigenaar van was. Hij runde het verblijf samen met zijn vrouw. De slachtoffers waren tussen de 5 en 8 jaar oud. R. zou in de jaren negentig bovendien zijn nichtje hebben misbruikt. Hij heeft zelf altijd ontkend.

De man werd in december 2010 in zijn woning in Ens opgepakt nadat ouders van twee meisjes aangifte van misbruik hadden gedaan tegen R. Eind vorig jaar kwam hij vrij toen de rechtbank zijn voorlopige hechtenis schorste zodat hij aan een behandeling tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag kon beginnen.

    • Annemarie Coevert