NBA: Oklahoma wint drie keer in drie dagen

Bij Oklahoma City Thunder was Kevin Durant de grote man tegen San Antonio Spurs: hij maakte in een half uur 21 punten.

Oklahoma City Thunder heeft ook zijn derde wedstrijd in drie dagen tijd in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA gewonnen. De koploper van de Western Conference versloeg San Antonio Spurs met 108-96. Vooral in het derde kwart bleek het niveauverschil (37-21) tussen de teams groot. Trainer Scott Brooks kon het zich zelfs veroorloven om al zijn startende spelers in het vierde kwart rust te gunnen. Kevin Durant speelde minder dan een half uur mee, maar kwam toch tot 21 punten en 10 rebounds en was daarmee de meest productieve speler. Reserve James Harden maakte 20 punten. Gary Neal werd met 18 punten topscorer van de Spurs.

Portland Trail Blazers blijft in het spoor van koploper Oklahoma. Thuis won de ploeg met 98-78 van Cleveland Cavaliers. Wesley Matthews was met 24 punten de grote man.

Los Angeles Lakers won voor de zesde keer op rij voor eigen publiek. Tegen de Memphis Grizzlies werd het 90-82. Kobe Bryant (Lakers) was met 26 punten topscorer. (Novum