Opinie

    • Peter Vandermeersch

Mens& in NRC Handelsblad

Gisteren lanceerden we De Wereld, vandaag Mens&. ‘Mensen met al hun talenten en gebreken’, schrijft de chef van deze wekelijkse bijlage Gijsbert van Es. En hij vraagt: ‘Wat drijft mensen tot koortsachtig gedrag? Wat inspireert hen tot verstilling? Hoe valt te verklaren dat de samenleving enerzijds ‘individualiseert’, terwijl anderzijds een versterkt kuddegedrag om zich heen grijpt?’

In deze nieuwe bijlage - waarin we nog meer dan elders in de krant bijdragen van lezers verwelkomen - staat menselijk gedrag centraal. De lerende mens, de werkende mens, de zorgende mens, de zoekende mens: egocentrisch of altruïstisch, creatief en consumptief.

In de eerste aflevering heeft redacteur Freek Schravesande het over verwennen (‘Een verwend kind is een verwaarloosd kind’); staan we samen met Bald de Vries, jurist aan de Universiteit Utrecht, op de barricaden van de Occupy-beweging’ (‘De traditionele politiek is niet in staat de grote problemen van deze tijd het hoofd te bieden’) ;  geven we u een snelcursus afvallen (‘Doe es normaal’); geven we lessen aan fans van Ajax en van het CDA; en vragen we waarom we vaker moeten vragen: waarom?

Mens&, voortaan elke dinsdag bij NRC Handelsblad.

Peter Vandermeersch
Blogger

Peter Vandermeersch

Peter Vandermeersch is hoofdredacteur van NRC en schrijft op deze blog over nieuwe ontwikkelingen bij NRC en de dagelijkse praktijk op de redactie. U kunt hem ook volgen op Twitter.

    • Peter Vandermeersch