Video: André Kuipers spreekt met premier Rutte

André Kuipers tijdens het eerdere NOS-interview.

Premier Mark Rutte sprak vanmiddag via een satellietverbinding met André Kuipers. Samen met studenten van TU Delft praatte hij met de Nederlandse astronaut.

Kuipers vertelde eerder in een NOS-interview dat hij zich prima thuisvoelt in de ruimte, al was hij aanvankelijk wat gedesoriënteerd. “We gebruiken alles. Het plafond, de muren. Dus soms raak je dingen kwijt”, vertelde hij vorige week tegenover de NOS. Bekijk het interview hier terug:

André Kuipers kwam eind december aan bij het internationale ruimtestation ISS. De reis staat in het teken van wetenschappelijke experimenten, innovatie en educatie. Bekijk hier de lancering van Kuipers terug en hier ‘de eerste stappen’ van Kuipers in het ISS.

Kuipers is bezig met zijn tweede ruimtereis. In 2004 verbleef hij al eens tien dagen in het ISS. Hij was daarmee na Wubbo Ockels de tweede Nederlander in de ruimte. Naar verwachting keert Kuipers medio mei weer terug op aarde.

De laatste drie tweets van Kuipers vanuit de ruimte:

Twitter avatar astro_andre André Kuipers Een kaart vanuit de ruimte voor Emma en de WE foundation http://t.co/sxRvsRn7 #PromISSe
Twitter avatar astro_andre André Kuipers We hebben slaapcabines. Aan muren, plafond en op de bodem. Ik slaap rechtop zwevend. In een slaapzak. http://t.co/yJepvJ2D
Twitter avatar astro_andre André Kuipers De keuken rack, met warm en koud water en een koelkast. #ISS #PromISSe http://t.co/qzlQXWP1
    • David Haakman