lezers van de week

Indra Moonen

(28), Maastricht, fotograaf

„Ik ben vorige week begonnen met een project dat Disposable CrisisProject heet. Het houdt in dat ik wegwerpcamera’s over de hele wereld verstuur, waarmee mensen hun visie op de economische crisis kunnen vastleggen. Ik verzamel adressen in heel Europa, Rusland, Azië, Zuid-Amerika. Ik vraag mensen vier foto's te maken en daarna de camera door te geven. Ik ontwikkel de films van de teruggestuurde camera’s, scan de beelden in en maak er een boek van. De opbrengst van de verkochte boeken en eventueel het opgehaalde sponsorgeld wil ik doneren aan een goed doel: Oxfam Novib, of een organisatie voor fair trade, dat weet ik nog niet.”

Janne Willems

(29), Zeist, verzamelaar van mooie momenten

„Vooral in de trein verzamel ik mooie momenten van mensen. Ik vraag of ze ter plekke een mooi moment willen tekenen dat ze net hebben meegemaakt. Terwijl ze dit doen, hoor ik veel prachtige verhalen. Zie mijn site www.plukjemomenten.nl. Afgelopen week ben ik via Middelburg naar Groningen gereisd, zonder uitstappen, en heb ik veel moois verzameld. Deze week ben ik ingehuurd door een restaurant met vestigingen in Amersfoort en Utrecht. Ik ga langs de tafeltjes terwijl mensen zitten eten. Misschien ga ik deze week nog naar Letland, workshops geven op een internationale bijeenkomst van activisten.”

Laurent de Vries

Directeur GGD Nederland

„Ik ben heerlijk op trektocht geweest door Suriname. Per korjaal van Berg en Dal naar Anaula, want dat was niet via de weg te bereiken. Lekker eten, heerlijke temperatuur, 36 graden. Fantastisch natuur. Natuurlijk wel veel muggen.”

Wie volgende week een van de drie ‘Lezers van de week’ wil zijn, stuurt een portretfoto en korte tekst naar mensen@nrc.nl. De redactie kiest drie mensen uit die met iets bijzonders bezig zijn of gaan meemaken. Bijvoorbeeld: een zesling baren, op een slee onderweg zijn naar de Zuidpool, een record breken, een prestigieuze prijs in ontvangst, enz.