Henry (34) scoort bij rentree Arsenal

Voetballer Thierry Henry heeft zijn rentree bij Arsenal gisteravond opgeluisterd met de winnende goal in het bekerduel tegen Leeds United. De Fransman maakte tien minuten na zijn invalbeurt met een bekeken schot het enige doelpunt, waardoor zijn tijdelijke werkgever de volgende ronde van het FA-Cuptoernooi bereikte.

De 34-jarige Henry is twee maanden gehuurd van New York Red Bulls. Omdat het Amerikaanse voetbalseizoen stil ligt, besloot trainer en landgenoot Arsène Wenger hem tijdelijk terug te halen naar de club in Noord-Londen.

Henry speelde voor het laatst in 2007 voor Arsenal, waar hij in 1999 zijn debuut maakte. Hij vertrok daarna naar FC Barcelona, waar hij veel op de reservebank zat. Na drie jaar besloot hij zijn loopbaan in de VS te vervolgen.

Henry, topscorer aller tijden van Arsenal, maakte zijn 175ste doelpunt in dienst van The Gunners. Hij haalde dat aantal in 255 wedstrijden. De ‘valse’ linksbuiten was ook jaarrecordhouder bij Arsenal, met 34 goals in 2004. Robin van Persie maakte eind 2010 zijn 35ste van het jaar.

De Nederlandse international, dit seizoen bijna wekelijks uitblinker bij Arsenal, zat gisteravond niet bij de selectie. Van Persie, topscorer van de Premier League met zeventien seizoenstreffers, kreeg een week rust en is met vakantie in Dubai.