‘Fastfoodschilder’ Bob Ross heeft eindelijk een waardig opvolger

Snelschilderen met vingerverf

Ooit was er Bob Ross. Die schilderde op televisie binnen een paar minuten hele kunstwerken, in de hoop dat jij dat na zijn cursus met hetzelfde gemak zou doen. Nu is er een overtreffende trap.

Want waar Ross in zijn televisiecursus ‘The Joy of Painting’ nog penselen en schrapers gebruikte, doet deze straatkunstenaar het gewoon met zijn vingers. Binnen enkele minuten verschijnt er uit zijn handen een waterval, omringd met bomen en onder een sterrenhemel.

Een reïncarnatie van Bob Ross, alleen dan met zijn vingers:

Goed, heel erg mooi is het allemaal niet natuurlijk. Op zijn minst is het nogal kitscherig. Maar doe het de man maar eens na met je blote handen.

Het is bovendien gewoonweg goed te zien dat de geest van de in 1995 overleden Ross nog altijd voortleeft. Ross blijft voor velen toch jeugdsentiment.

De legendarische Bob Ross in actie:

Jammer alleen dat de vingerschilder niet zoveel praat als Ross vroeger deed onder het creëren van wat sommigen als ‘fastfoodkunst’ omschreven.

Moeten we legendarische uitspraken als "even a tree should have a friend" (als hij naast een boom nog een ander boompje schilderde) er dus toch zelf even bij denken.

Koefnoen parodie op Bob Ross' 'The Joy of Painting':

    • Niels Posthumus