Zweedse AZ-speler gaat naar CSKA in Moskou

AZ is akkoord met de Russische club CSKA Moskou over een overgang van de Zweedse middenvelder Pontus Wernbloom. Hij is niet meegegaan naar de Turkse badplaats Belek, waar de Alkmaarse club op trainingskamp is. De transfersom die AZ ontvangt voor de Zweedse international bedraagt naar verluidt 3 miljoen euro.

De koploper in de eredivisie vreest ook het vertrek van vleugelverdediger Simon Poulson en aanvaller Brett Holman, wier contracten eind van het seizoen aflopen. Ook Rasmus Elm staat nadrukkelijk in de belangstelling. Volgens technisch directeur Earnest Stewart wil AZ zijn spelers niet in de weg staan, als het bod hoog genoeg is. AZ heeft het contract met de IJslandse linksbuiten Johann Berg Gudmundsson opengebroken tot 2014.

CSKA Moskou heeft ook de Nigeriaanse aanvaller Ahmed Musa van het Venlose VVV overgenomen. In 2010 vertrok de Japanner Keisuke Honda van Venlo naar de Russische club.

FC Barcelona is er gisteravond niet in geslaagd de stadsderby tegen Espanyol te winnen. Door een late gelijkmaker van invaller Alvaro Vazquez eindigde het duel in het Estadio Cornella el Prat in 1-1. Barcelona heeft nu vijf punten achterstand op koploper Real Madrid, dat zaterdag Granada met 5-1 versloeg.

Barcelona kwam al na vijftien minuten op voorsprong. Cesc Fabregas scoorde met een kopbal op aangeven van Dani Alves. Vier minuten voor tijd kreeg Espanyol waar het op hoopte, toen Vazquez profiteerde van een door Thievy Bifouma doorgekopte voorzet. Bijna pakte Barcelona nog de volle winst. Een schot van Gerard Pique belandde op de lat en een handsbal van Espanyol-verdediger Raul Rodriguez werd niet bestraft met een penalty.

In Italië maakten de topclubs geen fouten. Juventus, nog ongeslagen dit seizoen, won met 1-0 van Lecce. Medekoploper AC Milan won met 2-0 bij Atalanta. Udinese, de huidige nummer drie, won met 4-1 van Cesena. Inter, zonder Wesley Sneijder, versloeg Parma met 5-0. Van de clubs uit de huidige topvijf verloor alleen Lazio. Bij Siena ging de Romeinse ploeg met 4-0 onderuit.