Weer

Volop winters is het in de Alpen met overal een dik pak sneeuw! Er is op veel plekken in korte tijd zoveel gevallen, dat er regelmatig lawines zijn en het regelmatig niet mogelijk was om te skiën. Bij ons is het nog altijd boterzacht en verre van winters, met deze week overwegend droog weer.

Dankzij een uitloper van een hogedrukgebied, die zich vanaf de Atlantische Oceaan, over Frankrijk richting Nederland uitstrekt, worden storingen nu sterk afgezwakt en ook verder naar het oosten gedrukt. Koud is het hierbij niet met veelal westenwinden, maar wellicht dat een draaiing van de wind volgend weekend dat verandert.

Vannacht zijn er opklaringen. Landinwaarts koelt het af naar een graad of 2, aan zee naar rond 6 graden bij niet al te veel wind. Morgen beginnen we met redelijk wat zon die door een laag dunne,hoge bewolking schijnt. Het blijft droog, maar in de loop van de dag neemt de bewolking wel toe vanuit het westen. Met 8 tot 10 graden is het nog steeds zacht.

Op donderdag na, met dan lichte regen, blijft het meestal droog. Wel is er veel bewolking. Langzaam wordt het koeler met misschien wel even een paar dagen winterkou vanaf volgend weekend. Voor sneeuw moet je nog wel steeds in de Alpen zijn.