United schakelt City uit in derde ronde FA Cup

De ploeg van coach Alex Ferguson bereikte de vierde ronde van het bekertoernooi dankzij een 3-2 zege.

In de derde ronde van de FA Cup heeft Manchester United gisteren Manchester City met 3-2 verslagen. Daarmee revancheerde United zich voor de pijnlijke 6-1 nederlaag in het competitieduel met stadgenoot City eerder dit seizoen.

Bij rust leek de ploeg van Alex Ferguson op rozen te zitten. Wayne Rooney had United na tien minuten op voorsprong gezet en niet veel later moest City met tien man verder na een rode kaart voor de Belg Vincent Kompany. Danny Welbeck profiteerde na een half uur met een fraaie volley van de numerieke meerderheid: 2-0. Rooney maakte nog voor de pauze 3-0 door in tweede instantie een strafschop te benutten.

In de tweede helft bracht de thuisploeg de spanning in het bekerduel terug. Kolarov verkleinde kort na rust de marge uit een vrije trap, waarna Sergio Aguëro in de 65ste minuut het tweede doelpunt van City maakte. Maar in het restant van het duel hield United stand.

Opvallend was de rentree van Paul Scholes bij United. De 37-jarige middenvelder, die aan het einde van het vorige seizoen zijn loopbaan beëindigde, kwam een half uur voor tijd in het veld. „Het is duidelijk dat ik het voetbal mis sinds ik gestopt ben”, liet Scholes gisteren vlak voor zijn terugkeer in de selectie van de ‘Red Devils’ weten. „Ik ben blij dat de trainer gelooft dat ik nog een bijdrage kan leveren. Ik hoop dat ik deze grote club nog meer successen kan bezorgen”, zei Scholes. Hij stond sinds 1992 onder contract bij United en speelde 465 competitieduels voor de club.

Chelsea bereikte gisteren de vierde ronde van de FA Cup dankzij een 4-0 zege op Portsmouth, dat uitkomt in het Championship. Twee jaar geleden speelden de ploegen tegen elkaar in de bekerfinale, die Chelsea won.

Wigan Athletic werd zaterdag verrassend uitgeschakeld. De club uit de Premier League verloor met 2-1 van Swindon Town, dat speelt in de League Two, het vierde niveau. Bolton Wanderers, Queens Park Rangers en Wolverhampton Wanderers moeten op herhaling. Bolton speelde met 2-2 gelijk bij Macclesfield Town uit de League Two. QPR maakte pas in de slotfase gelijk bij MK Dons, dat speelt in de League One: 1-1. Wolverhampton kwam bij Birmingham City, uitkomend in het Championship, niet verder dan 0-0.

Newcastle United won met 2-1 van Blackburn Rovers. Tottenham Hotspur was met 3-0 te sterk voor Cheltenham Town. Everton won met 2-0 van Tamworth. John Heitinga scoorde eenmaal. (Novum)