Speler uit laagste Engelse profklasse maakt Goal van het Weekend

Met de winterstop in diverse voetballanden is het maar goed dat we dit weekend de FA Cup hadden. Veel van de doelpunten komen deze week uit het sportgekke Engeland.

Zo was er een solo van Hatem Ben Arfa (Newcastle) die de moeite waard is. Uit diezelfde wedstrijd: een fraaie aanval die subtiel werd afgewerkt door Jonas Gutierrez. En Robbie Simpson beleefde zijn minute of fame toen hij in en tegen Liverpool de score opende.

In Italië loopt de competitie gewoon weer en Marco Faraoni (Inter) wilde dat weten ook. Het Franse bekervoetbal werd opgeleukt door deze veeg van de Braziliaan Jussiê (Bordeaux). En helemaal uit de Isthmian League voor de regio Londen en zuidoost-Engeland komt dit stukje magie door ex-prof en speler-coach Bertie Brayley van Tooting & Mitcham.

Afijn, het beste was dan uiteindelijk toch de inzet van Arnaud Mendy die een paar niveautjes hoger speelt. Namens Macclesfield Town, uit de laagste divisie voor profvoetballers in Engeland, kwam de Goal van het Weekend in de FA Cup-wedstrijd tegen Bolton:

    • Jules Seegers