Rutte op bezoek bij Britse premier Cameron

David Cameron en Mark Rutte hebben een onderonsje op de eurotop in december vorig jaar. Foto AFP / Eric Feferberg
David Cameron en Mark Rutte hebben een onderonsje op de eurotop in december vorig jaar. Foto AFP / Eric Feferberg David Cameron en Mark Rutte hebben een onderonsje op de eurotop in december vorig jaar. Foto AFP / Eric Feferberg

Premier Mark Rutte brengt vanmiddag een kort bezoek aan de Britse minister-president David Cameron in Londen. De twee leiders bespreken onder meer de aanpak van de Europese schuldencrisis, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Rutte en Cameron praten ook over hoe ze gezamenlijk economische groei kunnen bevorderen. Voorafgaand aan het gesprek gaat Rutte naar een bijeenkomst van Europese liberalen, ook in Londen.

Deze bijeenkomst, waar onder anderen ook de Finse eurocommissaris Olli Rehn en de Duitse minister van economische zaken Philipp Rösler, aanwezig zijn staat in het teken van de economie.

Vandaag treffen ook Merkel en Sarkozy elkaar. Naast de europroblematiek staat ook de financiële transactietaks op de agenda. Sarkozy is bekend voorstander van het heffen van die belasting op onder andere aandelentransacties. Groot-Brittannië wil enkel instemmen met een bankheffing als deze wereldwijd wordt ingevoerd.