NK veldrijden: Boom en Vos prolongeren titel

Zowel Lars Boom als Marianne Vos reed bij het NK in Huijbergen onbedreigd naar de overwinning.

Lars Boom is gisteren voor de zesde keer op rij Nederlands kampioen veldrijden geworden. De 26-jarige renner van Rabobank soleerde in het Brabantse Huijbergen naar de zege. Thijs van Amerongen legde beslag op de tweede plaats; Niels Wubben eindigde als derde.

Boom maakte zijn favorietenrol waar bij het NK. „Thijs Al en Gerben de Knegt waren vandaag minder dan de afgelopen jaren, maar dat had mij natuurlijk ook kunnen overkomen”, relativeerde Boom zijn succes op de website van de Raboploeg. Boom richt zich nu weer op het wegseizoen.

Bij de vrouwen ging de titel net als vorig jaar naar Marianne Vos. De 24-jarige wielrenster van Rabobank bleef haar directe concurrent Daphny van den Brand voor. Sophie de Boer finishte als derde.

Haar overwinning bij het NK was voor Vos de twaalfde achtereenvolgende zege van dit cross-seizoen. In de eerste ronde sloeg Vos al een gaatje met Van den Brand. „Daarna heb ik doorgetrokken. Het ging vervolgens erg goed en ik heb steeds een goed tempo in kunnen houden. Het was goed toch enige zekerheid in te bouwen”, blikte Vos terug op de website van de Raboploeg. Later deze maand verdedigt ze in Koksijde (België) haar wereldtitel.

Ook bij de beloften was er succes voor de Raboploeg. Lars van der Haar prolongeerde zijn nationale titel. De 20-jarige regerend wereldkampioen bij de beloften had een ruime voorsprong op David van der Poel. Stan Godrie werd derde. (NRC)