ik@nrc.nl

Af en toe wordt je pad gekruist door mensen die zeer de moeite waard zijn. Zo’n mens is Chris. Vroeger zat hij in de reclamebranche, nu werkt hij op de postkamer van het ziekenhuis. Hij heeft altijd een goed humeur en is een lopend citatenboek. Het is een feest om de enveloppen aan hem toe te vertrouwen.

Onlangs was ik weer in zijn domein. Ik overhandigde hem een stapel post en daarbij viel het identiteitskaartje van mijn witte jas. „Dokter”, zei Chris met een knipoog, „u verliest uw passie”. Toen ik wegliep kwam de mortuariumbeheerder langs. „Ha die Chris, lang niet gezien”, zei de man. „Nee”, antwoordde Chris, „dat klopt, ik krijg maar weinig brieven binnen voor jouw cliëntèle”.

Mieke Kerkhof

Ook een ikje maken? Stuur maximaal 120 woorden naar ik@nrc.nl

    • Mieke Kerkhof