Hirscher oppermachtig op skipiste in Adelboden

De 22-jarige Oostenrijkse skiër won in Adelboden (Zwitserland) zowel de slalom als de reuzenslalom.

Marcel Hirscher beleeft een uitstekende start van het skiseizoen. De Oostenrijkse skiër was gisteren in Adelboden de snelste op de slalom, nadat hij een dag eerder op de Zwitserse piste ook al de reuzenslalom had gewonnen.

Op de slalom was Hirscher gisteren na twee runs 0,27 seconde sneller dan de de Kroaat Ivica Kostelic. De Italiaan Stefano Gross eindigde op 0,99 seconde achterstand als derde. Diens landgenoot Cristian Delville, die na de eerste manche nog samen met Hirscher aan de leiding ging, viel na een matige tweede run buiten de toptien.

Hirscher was afgelopen donderdag ook al de snelste op de slalom in Zagreb en behaalde gisteren zijn derde overwinning in vier dagen. „Dit is een ongelooflijk gevoel”, zei een verraste Hirscher na afloop van de race. „Ik kan eigenlijk niet verklaren wat er nu gebeurt. Ik neem veel risico’s, voel me goed en ben niet moe tijdens de races.”

Kostelic, die vorig jaar in januari zelf zeven evenementen won, schreef het groeiende zelfvertrouwen van Hirscher toe aan diens recente zeges. „Dit is iets mentaals en ik denk dat Marcel nu gewoon in een golf van succes zit. De enige vraag is of hij kan blijven domineren tot het einde van het seizoen.”

Hirscher is de eerste skiër met drie overwinningen op rij sinds de Zweedse skilegende Ingmar Stenmark in 1978. „Het was alles of niets. Zeker omdat het bijna onmogelijk was om te skiën op deze piste”, zei Hirscher na zijn succesvolle slalom. Het was de achtste wereldbekerzege in zijn loopbaan. De rest van het seizoen blijft de 22-jarige Oostenrijker zich richten op de technische nummers. (AP)