De majesteit en loopplankjes, een moeizame relatie

Hoewel de staatsbezoeken van koningin Beatrix minutieus worden voorbereid, loopt niet altijd alles even soepeltjes. Zo zat koningin Beatrix vandaag, samen met prins Willem-Alexander en Máxima, 20 minuten vast op een jacht in de haven van Dubai.

Vanwege het lage water kon het schip moeilijk aanmeren en moest er een provisorisch loopplankje worden aangelegd om het gezelschap van boord te krijgen. Met enige moeite kon Beatrix van boord komen.

Zelfs vond de majesteit het overigens zo perfect gaan dat ze het wel een applausje waard vond. Het ging dan ook inderdaad soepeler dan bij de opening van het Scheepvaartmuseum in oktober. Toen verloor Beatrix bijna een van haar muiltjes.

http://www.youtube.com/watch?v=qsoohxr9_YQ

Koningin Beatrix was vandaag in Dubai vanwege een staatsbezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten. Ze blijft tot en morgen in het land. Daarna reist ze door naar Oman. In het kielzog van Beatrix reist een uitgebreide delegatie van het Nederlandse bedrijfsleven mee.

    • Lex Boon